Frissültek az adatkezelési, adatvédelmi szabályok. A webhely Cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatások zavartalan működését, szabja személyre oldalad és elemzi a forgalmat. RÉSZLETEK A webhely használatával elfogadod a cookie-k használatát.

Adatkezelés és adatvédelmi tájékoztató

    1. Adatkezelési irányelv

      Magyarországon, így oldalunkon is 2018. május 25-től az Európai Unió egységes adatvédelmi szabályozása, a GDPR (General Data Protection Regilation), továbbiakban GDPR, lépett érvénybe, melyet minden uniós országnak kötelezően alkalmazni kell.

    2. Adatkezelés célja

      A MASoftNet Weboldal, továbbiakban MASN, a látogatóktól nem kér személyes adatot, kizárólag az oldalak működéséhez szükséges minimális adatokat tároljuk az oldal elhagyásáig. Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja.

      Amennyiben Ön személyes adatot ad meg a kapcsolati oldalunkon, azokat harmadik félnek nem adjuk át, kivéve a VI. pont második bekezdésben foglalt esetekben, valamint jogi viták rendezése céljából az érintett, meghatalmazott jogi vagy természetes személy(ek)nek.

      A MASN-n a megadott és rögzített adatait semmilyen marketing, remarketing célra nem használja fel, nem adja át.

      Oldalainkon a Google Analytics gyüjt statistikai adatokak, kizárólag anonim formában. Ezzel kapcsolatban a Google irányelvei érvényesek.

      Google nem kap személyes adatokat, így a megjelenő hírdetések sem a látogatóra lesznek szabva.

    3. Adatok tárolása

      Tájékoztatjuk, hogy az Ön adatainak biztonsága fontos számunkra.

      Adatbázisaink tárhelyszolgáltatónk tűzfallal és vírusvédelemmel ellátott dedikált szerverein foglalnak helyet.

      Megadott és tárolt adatait bármikor lekérheti, mobilizálhatja.

    4. Adatkezelés ideje

      A látogatók adatait kizárólag a törvényben maghatározott ideig tároljuk.

      Természetesen az esetleges vitás kérdése rendezése érdekében a kapcsolat oldalon megadott elérhetőségi adatok tárolási ideje változhat.

    5. Adatkezelés köre

      A látogatók adatait, az alábbi csoportosítás szerint tároljuk.

      1. Kapcsolati adatok

        1. Név
        2. válasz e-mail cím
        3. időbélyeg (elküldés dátuma, ideje)
        4. IP cím, a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja, azaz az MASN jogos érdeke

      2. Napló adat

        Az Ön biztonsága érdekében tárolt adatok.

          Napló adatok:
        1. operációs rendszer
        2. böngésző típusa
        3. időbélyeg (látogatás dátuma, ideje)
        4. IP cím, a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja, azaz az MASN jogos érdeke

    6. Kapcsolat

      Az MASN honlapján elérhető kapcsolat-felvételi nyomtatvány kitöltésével, e-mailben átadott személyes adatokat (pl. név, cím, elérhetőségi adatok, egyéb önkéntesen megadott személyes adat) természetesen bizalmasan kezeljük. Megadott adatait minden esetben kizárólag megkereséséhez közvetlenül kapcsolható célból (pl. panaszügyintézés, tájékoztatás, általános információadás, helyreigazítás) kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja.

      A megadott személyes adatok harmadik fél felé történő továbbítása a következő két esetben lehetséges:

      • ha a megkeresésével érintett adatkezelés során adatfeldolgozót veszünk igénybe. Erről minden adatkezelés során külön tájékoztatást adunk Önnek illetve az adatfeldolgozóinkat minden esetben körültekintően választjuk ki, auditáljuk és a kapcsolatot a GDPR 28. cikke szerinti adatfeldolgozói szerződéssel szabályozzuk.
      • ha előzetes tájékoztatás után Ön kifejezett hozzájárulását adta ahhoz, hogy a megkeresését illetékes harmadik fél felé továbbítsuk (pl. szervizpartnereink), ami azért szükséges, hogy a megkeresést a továbbiakban közvetlenül az illetékes partnerünk tudja rendezni Önnel. Ezáltal felgyorsul és hatékonyabbá is válik az ügyintézés. Illetve bizonyos megkeresések esetében elengedhetetlen a partnerünk részéről történő kapcsolatfelvétel az Ön irányába. Az Ön kifejezett hozzájárulása nélkül a megkeresés kizárólag anonimizálva kerülhet továbbításra, feltéve ha így is rendezhető a megkeresés. Egyéb esetben a megkeresés lezárása kerül.

      A megadott adatokat a szükségesnél tovább nem tároljuk, kivéve, ha jogos igény van rá vagy a törvény másképp rendelkezik.

    7. Hírlevél

      Az MASN nem küld hírlevelet! Kizárólag kapcsolattartás céljából a látogató kifejezett kérésére a kapcsolati formra válaszolva küld e-mail-t.

      A levelek nem tartalmaznak marketing és remarketing üzeneteket.

    8. Az Ön jogai

      A részünkre adott hozzájárulások visszavonásának jogán kívül Önt a megfelelő törvényi feltételek fennállása esetén az alábbi további jogok illetik meg:

      1. Tájékoztatáshoz való jog a GRPD 15. cikke alapján

        Ön a GDPR 15. cikk (1) bekezdés alapján kérésre jogosult a személyével kapcsolatban általunk tárolt személyes adatokról térítésmentesen tájékoztatást kapni. Ez elsősorban az alábbiakat jelenti:

        • a személyes adatokkal kapcsolatos adatkezelés céljai
        • az érintett személyes adatok kategóriái
        • azon címzettek, illetve címzettek csoportjai, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják
        • az Önre vonatkozó személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai
        • az Önre vonatkozó személyes adatok helyesbítéséhez, törléséhez való jog, az adatkezelés korlátozásához való jog és az adatkezelés elleni tiltakozáshoz való jog
        • felügyeleti hatóságnál való panaszbenyújtás joga
        • az adatok forrására vonatkozó minden elérhető információ, ha az adatokat nem az érintettől gyűjtötték
        • automatizált döntéshozatal, beleértve a profilalkotást a GDPR 22. cikk (1) és (4) bekezdése szerint, valamint legalább ezekben az esetekben megbízható információk az alkalmazott logikáról és az ilyen adatkezelés érintett személyre vonatkozó jelentőségéről és célzott hatásáról.

        Ha személyes adatok harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére történő továbbítására kerül sor, Ön jogosult arra, hogy tájékoztatást kapjon a továbbításra vonatkozóan a GDPR 46. cikk szerinti megfelelő garanciákról.

      2. Helyesbítéshez való jog a GDPR 16. cikke alapján

        Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatok haladéktalan helyesbítését kérje tőlünk. Figyelembe véve az adatkezelés célját, Ön jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését

      3. Törléshez való jog a GDPR 17. cikke alapján

        Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó személyes adatok haladéktalan törlését kérje tőlünk, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

        • a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték
        • Ön visszavonja a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja vagy a GDPR 9. cikk (2) bekezdésének a) pontja értelmében az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja
        • Ön a GDPR 21. cikk (1) vagy (2) bekezdése alapján tiltakozik az adatkezelés ellen, és a GDPR 21. cikk (1) bekezdés érvénye esetén nem állnak fenn az Ön érdekeivel szemben elsőbbséget élvező jogos indokok az adatkezelésre
        • a személyes adatokat jogellenesen kezelték
        • személyes adatok törlését jogi kötelezettség teljesítése indokolja
        • a személyes adatok gyűjtésére a GDPR 8. cikk (1) bekezdése szerinti információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

        Amennyiben nyilvánosságra hoztuk a személyes adatait, és azokat törölni vagyunk kötelesek, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megfelelő lépéseket teszünk annak érdekében, hogy az Ön adatait kezelő harmadik személyeket tájékoztassuk az Ön szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlésére irányuló kéréséről (elfeledtetéshez való jog).

      4. Az adatkezelés korlátozásához való jog a GDPR 18. cikke alapján

        Ön jogosult arra, hogy az adatkezelés korlátozását kérje tőlünk, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

        • Ön vitatja a személyes adatok pontosságát
        • az adatkezelés jogellenes, és Ön az adatok törlése helyett azok felhasználásának korlátozását kéri
        • az adatkezelőnek az adatkezelés megjelölt célja miatt nincs többé szüksége a személyes adatokra, de az érintett jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez igényli azokat; vagy
        • Ön a GDPR 21. cikk (1) bekezdése szerint tiltakozott az adatkezelés ellen, azonban még nem került megállapításra, elsőbbséget élveznek-e az adatkezelő jogos indokai az érintett jogos indokaival szemben.

      5. Adathordozhatósághoz való jog a GDPR 20. cikk alapján

        Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó, Ön által rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályoznánk, ha:

        • az adatkezelés a GDPR 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja vagy a 9. cikk (2) bekezdésének a) pontja szerinti hozzájáruláson, vagy a 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja szerinti szerződésen alapul és
        • az adatkezelés automatizált módon történik.

        Az adatok hordozhatóságához való jog gyakorlása során Ön jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását.

      6. Tiltakozáshoz való jog a GDPR 21. cikke alapján

        A GDPR 21. cikk (1) bekezdés alapján bármikor tiltakozhat az adatkezelés ellen.
        A fenti általános tiltakozási jog érvényes minden, a jelen adatvédelmi tájékoztatóban ismertetett, GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont szerinti adatkezelési cél esetére. Az üzletszerzési célból történő adatkezeléssel kapcsolatos speciális tiltakozási joggal ellentétben a GDPR értelmében csak abban az esetben vagyunk kötelesek az ilyen általános tiltakozást elfogadni, ha Ön az adatkezeléssel szemben elsőbbséget élvező indokokat nevez meg, ilyen lehet például a potenciális élet- vagy egészségügyi veszély. Ezen túlmenően fennáll annak lehetősége, hogy Ön adatvédelmi tisztviselőjéhez vagy az illetékes felügyeleti hatósághoz forduljon.

    9. Panasz benyújtása

      Ha bármilyen kérdése vagy panasza van a személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatban, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az alábbi elérhetőségeken.

      MASoftNet Team
      s u p p o r t @ m a s o f t n e t . c o m

      Önnek jogában áll panaszt benyújtani az adatvédelmi felügyeleti hatósághoz is az alábbi elérhetőségeken:

      Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
      1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
      http://www.naih.hu
      ugyfelszolgalat@naih.hu

    10. Cookie-k használata

      Az MASN kizárólag az oldal felhasználói élnény javítása érdekében, valamint a webes vásárlással kapcsolatos technikai információk ideiglenes tárolására "cookie"-kat használ.

      1. Mi az a "cookie"?

        A "cookie" általában egy betûkbõl és számokból álló kis adat fájl, amit a web szerverünk az Ön számítógépének merevlemezén, mobil eszközének memóriáján található böngészõ cookie fájl-jába küld. Ez lehetõvé teszi például, hogy a weboldalunk felismerje a felhasználó által használt végberendezést, amikor a web szerver és a böngészõ közötti kapcsolat létrejön. A cookie fõ célja, hogy lehetõvé tegye web szerverünk számára, hogy a felhasználó számára egyediesített weboldalakat tegyen elérhetõvé, melyek a felhasználói élményt a weboldalának használata során személyesebbé teszik, és a felhasználó egyéni szükségleteit jobban tükrözik.

      2. Milyen cookie-kat használ a weboldal?

        A weboldalon kétfajta cookie-t használhat:
        Átmeneti (session) cookie: ezek ideiglenes cookie-k, amik az Ön böngészésének a végéig kerülnek tárolásra a cookie file-ban. Ezek a cookie-k elengedhetetlenek a Weboldallal kapcsolatos egyes funkcionalitások vagy alkalmazások megfelelõ mûködéséhez.
        Állandó (persistent) cookie: állandó cookie-t használunk a jobb felhasználói élmény érdekében (pl. optimalizált navigáció nyújtása). Ezek a cookie-k a hosszabb ideig kerülnek tárolásra a böngészõ cookie file-jában. Ennek idõtartama attól függ, hogy internetes böngészõjében Ön milyen beállítást alkalmaz. Az állandó cookie-k lehetõvé teszik, hogy a web szerverre információ kerüljön továbbításra minden olyan esetben, amikor valaki felkeresi a weboldalt. Az állandó cookie-k nyomkövetõ (tracking) cookie-ként is ismertek.

        Ha többet szeretne tudni a témában, számos cikk hozzáférhetõ az interneten. Ilyen például a http://www.allaboutcookies.org oldal.

      3. Harmadik fél cookie-k

        A harmadik fél hirdetõk szolgáltatásait veheti igénybe hirdetések küldése és marketing kommunikációnk optimalizálása céljából. A harmadik fél hirdetõk cookie-kat használhatnak a hirdetések hatékonyságának mérése és a hirdetések tartalmának egyéniesítése céljából. A harmadik fél hirdetõk által gyûjtött információ lehetnek például (az IP cím alapján meghatározott) geolokációs adatok vagy kapcsolattartási adatok, úgymint e-mail cím, ha ilyen adat a Weboldalon keresztül gyûjtésre kerül.

      4. Az MASN saját cookie-n kívül 3 külső cookie-t használ:

        1. Twitter
        2. YouTube
        3. Google
        A fenti cookie-k kizárólag anonim statisztikai adatok gyűjtésére és a felhasználó élmény fokozására szolgálnak.

A fenti tájékoztatót tudomásul veszem és hozzájárulok a megadott adataim kezeléséhez.

MASoftNet Team
Hatályos: 2018. május 25-től.